In Greonterp wordt zaterdag 21 april een herinneringsplaquette onthuld ter herinnering aan de schrijver Gerard Kornelis van het Reve (1923-2006), nog steeds één van Nederlands grootste schrijvers.

gerard reve

Gerard Reve woonde van 1964 – 1971 in Huize het Gras, Doarpswei 16 te Greonterp met zijn partners Willem Bruno van Albada en Henk van Manen die hij in zijn werk respectievelijk Teigetje en Woelrat noemde. Wethouder van Cultuur Stella van Gent, voormalig politicus Hans Wiegel, Reve’s toenmalige partners Teigetje en Woelrat en de bewoners van Greonterp zullen aanwezig zijn bij de onthulling. Pastoor van der Weide van de Sint Antonius parochie zal de plaquette zegenen.

Op deze dag zal ook het project Reve Yn Fryslan worden geopend dat in het kader van de zogenoemde ‘iepen mienskip’ onderdeel is van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa in 2018, en dagelijks gratis te bezichtigen is  tot en met september 2018.

Een van de onderdelen van dit project is de wandel- en fietsroute Niet tobben! Moedig Voorwaarts! die in het Friese landschap langs plekken waar Reve veel kwam. Op 6 informatiepanelen in Greonterp, Blauwhuis en Westhem staan informatiepanelen. Met  foto’s en wetenwaardigheden worden de locaties toegelicht. En overal is wel een leuke anekdote te vertellen want Reve was een man met humor.

Lees hier verder

Bron: Sneeker Nieuwsblad
Foto: Sneeker Nieuwsblad

Wilt u bij de onthulling zijn? Combineer het dan met een fietstocht door de omgeving en een overnachting bij Boerderij De Tempel. Bekijk hier de beschikbaarheid.